Zapečený bramborový knedlík recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžičky sůl
1 ks vejce
2 ks cibule
0 ks celer
1 ks cuketa
1 ks rajče
1 špetka chilli
0 lžiček mletý pepř
500 g zakysaná smetana
1 ks červená paprika
1 lžička mletá sladká paprika
1 ks bramborový knedlík
1-2 lžičky koření harissa
podle potřeby
olej

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme. Velké rajče omyjeme a nakrájíme na plátky, stejně tak menší cuketu. Celer oloupeme a na hrubo nastrouháme.

  2. Na oleji necháme zesklovatět cibuli. Tuto cibuli rozprostřeme na dno zapékací misky nebo pekáče. Jednu šišku bramborového knedlíku nakrájíme na velmi tenké (cca 3 - 4 mm) plátky. Rozložíme první vrstvu koleček knedlíků na cibuli.

  3. Smícháme 500 g zakysané smetany s vejcem, opepříme, osolíme, okořeníme chilli a mletou sladkou paprikou. Část této směsi rozetřeme na vrstvu knedlíků.Tuto vrstvu posypeme čtvrtkou na hrubo nastrouhaného celeru. Dáme další vrstvu knedlíků, pak vrstvu na kolečka nakrájeného rajčete. Pak následuje vrstva nakrájené čerstvé kapie a vrstva na tenká kolečka nakrájené cukety. Poklademe zase vrstvu koleček knedlíku a směsi ze zakysané smetany. Vrstvy rajčete a cukety přisolíme. Vrstvy můžeme klást libovolně. Během pečení vše pustí šťávu a chutě se prolnou. Poslední vrstvu okořeníme kořením harissa na kuskus.

  4. Bramborový knedlík se zeleninou přikryjeme a pečeme v troubě na 220 °C cca 50 minut.

  5. Zapečený bramborový knedlík se zeleninou naporcujeme a ihned podáváme jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!