Zapečené žampiony s vejci recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks vejce
1 hrst petrželka
1 ks cibule
1 ks citron
2 lžíce máslo na vymazání
500 g menší žampiony
100 ml 10% smetana
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Petrželku opláchneme, osušíme a najemno nasekáme. Žampiony očistíme, případně oloupeme a nakrájíme na plátky. Pokud jsou žampiony velké, oddělíme nožičky od kloboučků a obojí nakrájíme zvlášť.

  2. Houby dáme do rendlíku, zalijeme 300 ml horké vody a lžící citronové šťávy. Přisypeme cibuli a petrželku. Okořeníme pepřem a solí a pod pokličkou pomalu dusíme asi 10 minut. Když se voda odpaří, přimícháme mimo oheň směs smetany a rozšlehaných vajec.

  3. Troubu rozehřejeme na 170 °C. Zapékací misky vymažeme máslem a rozdělíme do nich žampionovou směs. Misky naskládáme do širšího pekáče a do poloviny výšky misek je zalijeme horkou vodou. Žampiony s vejci pečeme ve vodní lázni asi 20 minut.

  4. Zapečené žampiony s vejci podáváme s pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!