Zapečené šťavnaté brambory recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks pórek
podle chuti
2 špetky sůl
1-2 ks cibule
1 kelímek smetana
80 g niva
100 g eidam
grilovací koření
mletý černý pepř
200-300 g pečené maso
podle potřeby
750 g brambory

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme. Brambory a pórek nakrájíme na kolečka, cibuli na půl kolečka. Maso nakrájíme na menší kousky. Sýry nastrouháme.

  2. Ve větší míse vše smícháme. Hmotu osolíme, opepříme a zasypeme trochou grilovacího koření. Opět vše promícháme a směsí vyložíme pekáč nebo zapékací misku. Brambory zakapeme olejem, zalijeme smetanou a dáme do trouby zapéct. Zapečené šťavnaté brambory zapékáme, až jsou brambory měkké.

  3. Zapečené šťavnaté brambory ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!