Gjuveč vegetarián recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 špetka sůl
1 ks vejce
saturejka
olivový olej
1 ks červená kapie
balkánský sýr
1 ks větší cuketa
1 ks větší lilek

Postup přípravy receptu

  1. Lilek nakrájíme na cca 2 cm kostičky, hodně nasolíme a necháme 10 minut vypotit. Poté spaříme horkou vodou a dáme na pánev dusit pod pokličkou s trochou olivového oleje. Přidáme na kostičky nakrájenou cuketu. Poměr lilku a cukety by měl být 1:1

  2. Pak nakrájíme 1 červenou kapii na proužky a přidáme ji ke směsi. Po cca 10 minutách přendáme do pekáče, posypeme saturejkou zalijeme osolenou vodou s olivovým olejem až po okraj a pečeme v troubě max. 1 hodinu. Zelenina by měla být měkká, ale nesmí se rozpadat. Dle potřeby doléváme vodu a dle chuti olej

  3. Poté přendáme směs na gjuveč do zapékací misky bez víka, rozklepneme na povrch vajíčko a necháme dojít v troubě až je vajíčko na hniličku

  4. Pod vajíčko lze přidat i balkánský sýr - jak kdo má rád.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!