Glazované cibulky recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

2 lžíce olivový olej
sůl a pepř
2 lžíce červený vinný ocet
2 stroužky prolisovaný česnek
1/2 lžíce ocet aceto balsamico
500 g cibulky k nakládání
1 lžíce lístky tymiánu
1 lžíce hnědý cukr
300 ml zeleninový nebo kuřecí vývar
snítky tymiánu na ozdobu

Postup přípravy receptu

  1. V hrnci přivedeme k varu vodu. Cibulky dáme do mísy z žáruvzdorného materiálu, přelijeme vroucí vodou a necháme zhruba 2 minuty stát, pak vodu slijeme

  2. Cibulky oloupeme. Slupky se horkou vodou uvolní a snadno se pak odstraní. Na hluboké pánvi rozehřejeme olivový olej, přidáme cibulky a za stálého míchání je opékáme asi 8 minut ze všech stran dozlatova

  3. Přidáme česnek a opékáme za stálého míchání 2 minuty. Do směsi vmícháme lístky tymiánu, cukr, zeleninový nebo kuřecí vývar a červený vinný ocet. Mícháme dokud se cukr zcela nerozpustí

  4. Tekutinu na pánvi přivedeme k varu, potom zmírníme oheň a cibulky zvolna vaříme 10 minut doměkka. Omáčka se zároveň svaří na sirupovitou glazuru. Špičkou nože vyzkoušíme, zda jsou cibulky dostatečně měkké

  5. Do omáčky vmícháme 1/2 lžíce octa aceto balsamico, osolíme ji a opepříme. Cibulky upravíme na mísu a podáváme horké nebo studené, ozdobené snítkami tymiánu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!