Zapečené špagety s vepřovým masem ve vlastní šťávě recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 balení špagety
200 g tvrdý sýr
omáčka
5 stroužků česnek
1 ks cibule
2 konzervy vepřové maso ve vlastní šťávě
podle potřeby
olej
podle chuti
sůl
kečup
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si dáme vařit špagety do většího hrnce a osolíme přibližně lžící soli. Aby se špagety nelepily, je dobré kápnou do hrnce s vodou trochu oleje a občas promíchat. Po uvaření špagety slijeme přes síto.

  2. Cibuli nakrájíme nadrobno a necháme smažit na hlubší pánvi s trochou oleje dozlatova. Je dobré použít hlubší pánev vhodnou do trouby nebo zapékací hrnec. Ušetří se tím čas a další nádobí. Následně přidáme vepřové maso ve vlastní šťávě, čím vyšší obsah masa, tím lépe. Maso osolíme, opepříme a necháme přibližně 10 minut prohřát na mírném ohni za občasného promíchání.

  3. Mezitím oloupeme česnek a nakrájíme ho na tenké proužky nebo protlačíme, podle toho jak máme česnek raději. Poté přidáme česnek k masu a promícháme. Dále přidáme trochu kečupu, ale velmi opatrně, aby nebyla omáčka moc kečupová a nepřebila chuť masa. Také je dobré použít co nejkvalitnější kečup, opravdu je to v tomto jídle hodně znát.

  4. K hotové omáčce přidáme špagety a velmi dobře promícháme, aby byly všechny obaleny. Přidáme sýr nakrájený na čtverečky nebo nastrouhaný. Trochu sýra si necháme na posypání. Opět dobře promícháme, posypeme zbylým sýrem a dáme zapéct do trouby. Pečeme přibližně 30 - 40 minut při teplotě 170 °C.

  5. Zapečené špagety s vepřovým masem ve vlastní šťávě podáváme jako chutný oběd nebo večeři.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!