Lasagne s masem a rajčaty recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

česnek
olej
sůl
máslo
1 ks cibule
rajčatový protlak
200 g sýr
500 g lasagne
mletý pepř
400 g mleté maso

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli a česnek očistíme a nasekáme nadrobno. Maso použijeme mleté nebo nakrájené na velmi jemné kousíčky

  2. Na rozehřátém oleji osmahneme cibuli a česnek. Přidáme sůl, pepř, rajský protlak nebo konzervovaná rajčata a to vše zalijeme vodou. Masovou směs dusíme asi 40 minut. Lasagne uvaříme podle návodu na obalu. Uvařené lasagne necháme okapat. Případně použijeme lasagne, které se předem vařit nemusí

  3. Na dno zapékací misky poklademe těstoviny, přelijeme je masovou omáčkou a posypeme strouhaným sýrem. Takto postupujeme až do spotřebování všech surovin. Poslední vrstvou je nastrouhaný sýr. Lasagne s masem a rajčaty zapékáme v troubě asi půl hodiny, až je povrch zlatavý

  4. Lasagne s masem a rajčaty ihned podáváme

  5. Foto: Shutterstock.com


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!