Zapečené masové koule s bazalkou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 balíček masové koule omáčka 2 stroužky česnek 1 ks cibule 2 plechovky rajčatové pyré podle chuti 1 špetka sůl 1 špetka pepř na ozdobu 1 hrst bazalka 1 balíček mozzarella
Postup Zapečené masové koule s bazalkou recept
Postup přípravy receptu
-
V pánvi rozehřejeme trochu oleje, opečeme na něm masové koule (Masové koule můžeme vytvořit z mletého masa, nebo rovnou koupit udělané - Albert je prodává) ze všech stran do tmavohněda a pak je přendáme do zapékací mísy.
Pánev vytřeme papírovými utěrkami, nalijeme trochu oleje a přidáme nakrájenou cibuli a opékáme dokud nezesklovatí. Přidáme rozmělněný česnek a po chvíli i rajčatové pyré. Necháme provařit a zalijeme s tím masové koule, mezi ně rozdělíme plátky mozzarelly a dáme je na 3 - 5 minut pod gril, aby se sýr roztavil.
Zapečené masové koule podáváme posypané čerstvými bazalkovými listy a pečivem.