Zapečené masové koule s bazalkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 balíček masové koule
omáčka
2 stroužky česnek
1 ks cibule
2 plechovky rajčatové pyré
podle chuti
1 špetka sůl
1 špetka pepř
na ozdobu
1 hrst bazalka
1 balíček mozzarella

Postup přípravy receptu

  1. V pánvi rozehřejeme trochu oleje, opečeme na něm masové koule (Masové koule můžeme vytvořit z mletého masa, nebo rovnou koupit udělané - Albert je prodává) ze všech stran do tmavohněda a pak je přendáme do zapékací mísy.

  2. Pánev vytřeme papírovými utěrkami, nalijeme trochu oleje a přidáme nakrájenou cibuli a opékáme dokud nezesklovatí. Přidáme rozmělněný česnek a po chvíli i rajčatové pyré. Necháme provařit a zalijeme s tím masové koule, mezi ně rozdělíme plátky mozzarelly a dáme je na 3 - 5 minut pod gril, aby se sýr roztavil.

  3. Zapečené masové koule podáváme posypané čerstvými bazalkovými listy a pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!