Zapečené lososové steaky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

40 g máslo
50 g šunka
2 ks žloutek
1 sklenka bílé víno
4 ks lososový steak bez kůže
podle potřeby
čerstvá pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Umyté a osušené steaky osmahneme na másle z obou stran a podlijeme bílým vínem, které necháme vypařit. Osmahnuté steaky přendáme na plech vyložený pečicím papírem.

  2. Žloutky rozkvedláme se šťávou, kde jsme ryby restovali. Vaječnou směs nalijeme na rybí steaky, posypeme nakrájenou šunkou na kostičky a pažitkou. Osolíme a opepříme.

  3. Steaky dáme zapéct na 220 °C, dokud se vaječná směs nezatáhne.

  4. Zapečené lososové steaky podáváme teplé třeba jen se zelným salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!