Zapečené knedlíky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 ks vejce 2 ks žloutek 60 g cibule 150 g rajče 70 g ementál 70 g klobása 400 g houskový knedlík 130 g bešamelová omáčka podle potřeby olej máslo na vymazání podle chuti sůl majoránka mletý černý pepř
Postup Zapečené knedlíky recept
Postup přípravy receptu
-
Houskové knedlíky si nakrájíme na slabé plátky. Vejce uvaříme natvrdo a spolu s rajčaty nakrájíme na kolečka, klobásu na proužky. Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky a osmažíme v oleji dozlatova. Bešamelovou omáčku promícháme ze žloutky. Sýr nastrouháme na jemno.
Pekáček, nebo jinou mísu vhodnou do trouby, vymažeme máslem. Dno potřeme troškou omáčky a uložíme knedlíkové plátky vedle sebe. Na knedlíky poukládáme vejce, rajčata, klobásu, cibuli a nastrouhaný sýr. Osolíme, opepříme a přidáme majoránku podle chuti. Opět poukládáme vrstvu knedlíků a zalijeme bešamelem. Knedlíky trochu přitiskneme a posypeme sýrem.
Připravený pekáček s knedlíky pečeme asi 20 - 25 minut v troubě vyhřáté na 160 °C.
Zapečené knedlíky rozdělíme na porce a podáváme jako hlavní chod.