Zapečené knedlíky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks vejce
2 ks žloutek
60 g cibule
150 g rajče
70 g ementál
70 g klobása
400 g houskový knedlík
130 g bešamelová omáčka
podle potřeby
olej
máslo na vymazání
podle chuti
sůl
majoránka
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Houskové knedlíky si nakrájíme na slabé plátky. Vejce uvaříme natvrdo a spolu s rajčaty nakrájíme na kolečka, klobásu na proužky. Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky a osmažíme v oleji dozlatova. Bešamelovou omáčku promícháme ze žloutky. Sýr nastrouháme na jemno.

  2. Pekáček, nebo jinou mísu vhodnou do trouby, vymažeme máslem. Dno potřeme troškou omáčky a uložíme knedlíkové plátky vedle sebe. Na knedlíky poukládáme vejce, rajčata, klobásu, cibuli a nastrouhaný sýr. Osolíme, opepříme a přidáme majoránku podle chuti. Opět poukládáme vrstvu knedlíků a zalijeme bešamelem. Knedlíky trochu přitiskneme a posypeme sýrem.

  3. Připravený pekáček s knedlíky pečeme asi 20 - 25 minut v troubě vyhřáté na 160 °C.

  4. Zapečené knedlíky rozdělíme na porce a podáváme jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!