Zapečené houby s hermelínem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 stroužků česnek
3 ks vejce
1 ks cibule
2 ks hermelín
600 g houby (hlavičky)
podle potřeby
olej
podle chuti
vegeta
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Hlavičky hub očistíme. Česnek oloupeme.

  2. Na olej dáme pokrájenou cibulku a necháme ji smažit dozlatova. Pak přidáme na kostky nakrájené hlavičky hub, přidáme vegetu a rozetřený česnek, pepř a za stálého míchání necháme dusit. Dusíme bez přidání vody asi 10 - 15 minut.

  3. Odstavíme z plotny a přidáme na kostičky nakrájený hermelín. Pokud je tužší, nakrájíme hermelín na kostičky. Pokud to nepůjde, tak ho vidličkou rozmačkáme.

  4. Pořádně promícháme, sýr se začne rozpouštět, rozkvedláme vejce a přidáme do hub. Řádně promícháme.

  5. Houby s hermelínem dáme do trouby zapéct na 200 °C na 20 minut - až se udělá kůrčička, záleží na troubě.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!