Zapečené halušky po slovensku recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 lžička sůl 40 g máslo 1 svazek majoránka 750 g pórek 250 g eidam 1 lžička mletý černý pepř 500 g čerstvá cibule 2 balíčky hotové halušky
Postup Zapečené halušky po slovensku recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Pórek nakrájíme na plátky.
Halušky opékáme 2 minuty na másle, osolíme, opepříme a vyjmeme. Do vypečeného tuku vložíme plátky cibule a zesklovatíme. Přidáme pórek, osolíme, opepříme a opékáme asi 8 minut.
Troubu předehřejeme na 200 °C. Vymažeme tukem zapékací formu. Eidam nastrouháme. Halušky smícháme s 200 g sýra, s pórkem a cibulí, naplníme do zapékací formy a posypeme zbylým sýrem. Halušky po slovensku zapékáme v troubě přibližně 20 minut.
Nakonec můžeme zapečené sýrové halušky posypat čerstvou majoránkou. K haluškám lze také podávat listový salát.