Zapečené halušky po slovensku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžička sůl
40 g máslo
1 svazek majoránka
750 g pórek
250 g eidam
1 lžička mletý černý pepř
500 g čerstvá cibule
2 balíčky hotové halušky

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Pórek nakrájíme na plátky.

  2. Halušky opékáme 2 minuty na másle, osolíme, opepříme a vyjmeme. Do vypečeného tuku vložíme plátky cibule a zesklovatíme. Přidáme pórek, osolíme, opepříme a opékáme asi 8 minut.

  3. Troubu předehřejeme na 200 °C. Vymažeme tukem zapékací formu. Eidam nastrouháme. Halušky smícháme s 200 g sýra, s pórkem a cibulí, naplníme do zapékací formy a posypeme zbylým sýrem. Halušky po slovensku zapékáme v troubě přibližně 20 minut.

  4. Nakonec můžeme zapečené sýrové halušky posypat čerstvou majoránkou. K haluškám lze také podávat listo­vý salát.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!