Zapečené brambory ve vývaru recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
500 ml vývar
máslo
1 kg brambory
20 dkg sýr
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka.

  2. Pekáček nebo zapékací misku vymažeme máslem. Sýr nastrouháme. Do pekáčku nebo gratinky střídavě vkládáme vrstvu brambor, kterou vždy osolíme a opepříme, a vrstvu sýra. Vše skládáme, dokud nevyčerpáme suroviny, přičemž horní vrstvou musí být brambory. Vše zalijeme vývarem a brambory přeložíme plátky másla.

  3. Jídlo pečeme ve vyhřáté troubě, dokud se vývar neodpaří. Asi 45 minut.

  4. Brambory jsou vhodné jako hlavní chod i jako příloha.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!