Nádivka s uzeným masem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
7 ks vejce
7 ks rohlík
tuk na vymazání
200 g anglická slanina
200 g uzený bůček
mletý černý pepř
200 g uzené plecko
1 svazek čerstvá pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Uzený bůček i s pleckem uvaříme doměkka, vyjmeme a vývar si ponecháme. Maso nakrájíme na kousky

  2. Mezitím si rohlíky nakrájíme na kostky a později je silně pokapeme vývarem z masa. Maso smícháme s rohlíky, které trochu vymačkáme. Žloutky utřeme se solí, pepřem a vmícháme do směsi. Přidáme i nakrájenou slaninu a najemno nasekanou pažitku. Nakonec ušleháme bílky a opatrně je do směsi zapracujeme. Se solením opatrně, pamatujme na to, že je uzené maso dost slané

  3. Pekáček vymažeme máslem, směs do ní napěchujeme a pečeme ve vyhřáté troubě dozlatova

  4. Nádivku s uzeným masem nakrájíme na kostky a podáváme teplou s bramborovou kaší. Jako přílohu přidáváme sterilovaný okurek. Nádivka je dobrá i studená s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!