Zapečené brambory se smetanou a bůčkem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 kg brambory
3 ks cibule
1 větvička rozmarýn
800 g bůček
2 kelímky zakysaná smetana
1 kelímek hovězí vývar
podle chuti
sůl
kmín
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme a nakrájíme na silnější plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na slabší kolečka. Libovější bůček nakrájíme na nudličky.

  2. Na větší pánev vložíme bůček s cibulí, bramborem a větvičkou rozmarýnu. Směs osolíme a opepříme. Na nižší teplotě chvilku smažíme a vše přendáme do pekáčku. Smetanu promícháme s vývarem a bramborovou směs s bůčkem přelijeme.

  3. Směs pečeme ve středně předehřáté troubě necelou hodinu, poté teplotu zvýšíme.

  4. Zapečené brambory se smetanou a bůčkem podáváme teplé jako dobrý a hlavně sytý pokrm.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!