Zapečené brambory s rybou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
4 ks vejce
1 kg brambory
1 dl mléko
2 lžíce tuk
sekaná petrželka
mletý bílý pepř
tuk na vymazání
mletý kmín
300 g rybí filé
1 ks cibule (větší)
strouhanka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme ve slupce a necháme je vychladit. Pak je oloupeme a nakrájíme na plátky. Rybí filé osolíme, okmínujeme a na tuku orestujeme.

  2. Zapékací misku vymažeme tukem, vysypeme strouhankou a naskládáme do ní část brambor, které osolíme a opepříme. Na ně rozložíme připravené filé a na kolečka nakrájenou cibuli. Navrch položíme zbylé brambory, které opět osolíme a opepříme.

  3. Vložíme do trouby a necháme prohřát. Poté zalijeme vejci rozšlehanými v mléce a dáme zapéct.

  4. Podáváme ozdobené petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!