Zapečené brambory s mletým masem a sýrem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
1 ks cibule
oregano
500 g mleté maso
2 ks rajský protlak
mletý černý pepř
6-8 ks větší brambory
podle chuti
2 stroužky česnek
kečup
podle potřeby
strouhaný sýr

Postup přípravy receptu

  1. Najemno nakrájenou cibuli dáme osmahnout na pánev. Když se nám začne lesknout, přidáme mleté maso. Osolíme, opepříme a necháme osmahnout dohněda. Přidáme 2 rajské protlaky, trochu kečupu, aby omáčka měla správnou chuť a podle potřeby a chuti přisladíme (některé rajské protlaky bývají často kyselé). Dosolíme, přidáme špetku oregana a rozmačkané stroužky česneku.

  2. Očištěné, omyté brambory (můžeme nechat i ve slupce, pokud jsou opravdu dobře očištěné) nakrájíme na silnější kolečka a dáme vařit do osolené vody.

  3. Když jsou brambory uvařené, vezmeme zapékací mísu a její dno vyskládáme polovinou brambor. 2/3 masové směsi dáme na brambory a zasypeme nahrubo nastrouhaným sýrem. Opět přikryjeme kolečky brambor a na ty rozetřeme zbytek směsi. Opět zasypeme sýrem a dáme na pár minut zapéct do trouby, až se sýr rozpustí a udělá křupavou kůrku.

  4. Zapečené brambory s mletým masem a sýrem podáváme ještě teplé a nic dalšího nepotřebujeme, vše máme v pekáčku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!