Zapečené brambory s kuřecím masem a květákem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 ks vejce
3 ks kuřecí prsa
80 dkg brambor
20 dkg sýr Madeland
0.5 ks větší květák
20 dkg light zakysaná smetana
podle potřeby
olej
máslo
podle chuti
sůl
pepř
mletá chilli paprika

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme ve slupce, vychladlé oloupeme a nakrájíme na plátky.

  2. Kuřecí prsa naklepeme, osolíme a okořeníme mletou chilli paprikou, která podporuje trávení, a nakrájíme na menší kousky. Orestujeme v menší dávce oleje.

  3. Květát očistíme a povaříme v osolené vodě do poloměkka. Vychladlý pokrájíme na hrubší kousky.

  4. Vejce rozklepneme a se smetanou rozšleháme, přidáme trochu soli a špetku pepře.

  5. Zapékací misku vymažeme máslem a vyložíme plátky brambor, orestovaným kuřecím masem, vařeným květákem. Horní vrsvu tvoří opět brambory.

  6. Nyní vše zalijeme rozšlehanými vejci se smetanou. Vložíme do předehřáté trouby asi na 200 °C a pečeme 20 minut.

  7. Před dokončením posypeme zapékané brambory strouhaným sýrem. Až sýr zrůžoví, je pokrm hotový.

  8. Zapečené brambory podáváme teplé se zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!