Polévka z ředkvičkových listů recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
-
3 stroužky česnek
sůl
1 ks vejce
4 ks brambory
1 ks cibule
3 svazky ředkvičky
1 l voda
mletý černý pepř
1 - 2 lžíce olej nebo máslo
Postup Polévka z ředkvičkových listů
Postup přípravy receptu
-
Očistíme nať z ředkviček (listy včetně stonků)
V hrnci na tuku zpěníme na kostky nakrájenou cibuli. Přidáme očištěnou nať z ředkviček a necháme zvadnout. Po chvíli přidáme oloupané a na kostky nakrájené větší brambory a chvíli opékáme. Poté zalijeme vroucí vodou a asi 20 minut vaříme do změknutí brambor. Na konci přidáme na pár minut nakrájený oloupaný česnek
Poté polévku z ředkvičkových listů rozmixujeme a dochutíme solí a pepřem podle chuti. Na konci přidáme rozšlehané vejce
Polévku z ředkvičkových listů servírujeme v hlubokém talíři či misce. Ředkvičky omyjeme, nakrájíme na plátky a přidáváme až do talíře
Foto: Pixabay.com