Polévka z ředkvičkových listů recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
sůl
1 ks vejce
4 ks brambory
1 ks cibule
3 svazky ředkvičky
1 l voda
mletý černý pepř
1 - 2 lžíce olej nebo máslo

Postup přípravy receptu

  1. Očistíme nať z ředkviček (listy včetně stonků)

  2. V hrnci na tuku zpěníme na kostky nakrájenou cibuli. Přidáme očištěnou nať z ředkviček a necháme zvadnout. Po chvíli přidáme oloupané a na kostky nakrájené větší brambory a chvíli opékáme. Poté zalijeme vroucí vodou a asi 20 minut vaříme do změknutí brambor. Na konci přidáme na pár minut nakrájený oloupaný česnek

  3. Poté polévku z ředkvičkových listů rozmixujeme a dochutíme solí a pepřem podle chuti. Na konci přidáme rozšlehané vejce

  4. Polévku z ředkvičkových listů servírujeme v hlubokém talíři či misce. Ředkvičky omyjeme, nakrájíme na plátky a přidáváme až do talíře

  5. Foto: Pixabay.com


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!