Jahodovo-pomerančový sorbet recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

50 ml voda
2 ks bílek
4 ks pomeranč
500 g jahody
150 g cukr krupice

Postup přípravy receptu

  1. Z vody a cukru si připravíme cukrový rozvar. Jahody omyjeme, zbavíme korunek a pečlivě rozmixujeme na pyré společně s vymačkanou pomerančovou šťávou. Z bílků ušleháme tuhý sníh

  2. K cukrovému rozvaru přilijeme rozmixované jahody s pomerančem, promícháme. Poté přidáme ušlehaný bílkový sníh a znovu promícháme. Pokud by se nám směs na sorbet nechtěla spojit a byla hrudkovitá, rozmixujeme ji

  3. Jahodovo-pomerančový sorbet vlijeme do nerezové mísy a vložíme do mrazáku. Sorbet každou půlhodinu promícháme, mrazíme, dokud nemá správnou konzistenci. Pokud máme, použijeme zmrzlinovač

  4. Jahodovo-pomerančový sorbet porcujeme pomocí kopečkovače do zmrzlinových pohárů a misek.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!