Jahodovo-pomerančová marmeláda recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 4 ks pomeranč 2 kg jahody 1 balíček želírovací prostředek 1000 g třtinový želírovací cukr
Postup Jahodovo-pomerančová marmeláda
Postup přípravy receptu
-
Jahody očistíme, vhodíme do mixéru a rozmixujeme. Přidáme želírovací cukr, želírovací prostředek, vymačkanou pomerančovou šťávu a vaříme do zhoustnutí asi 5 minut. Uděláme zkoušku, kápneme trochu marmelády na talířek a když po několika sekundách zhoustne, máme hotovo
Jahodovo-pomerančovou marmeládu plníme do čistě vymytých skleniček, zavíčkujeme, obrátíme dnem vzhůru a necháme takto do zchladnutí
Jahodovo-pomerančová marmeláda je dobrá na palačinky, k plnění cukroví, potírání moučníků apod.