Jahodovo-pomerančová marmeláda recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

4 ks pomeranč
2 kg jahody
1 balíček želírovací prostředek
1000 g třtinový želírovací cukr

Postup přípravy receptu

  1. Jahody očistíme, vhodíme do mixéru a rozmixujeme. Přidáme želírovací cukr, želírovací prostředek, vymačkanou pomerančovou šťávu a vaříme do zhoustnutí asi 5 minut. Uděláme zkoušku, kápneme trochu marmelády na talířek a když po několika sekundách zhoustne, máme hotovo

  2. Jahodovo-pomerančovou marmeládu plníme do čistě vymytých skleniček, zavíčkujeme, obrátíme dnem vzhůru a necháme takto do zchladnutí

  3. Jahodovo-pomerančová marmeláda je dobrá na palačinky, k plnění cukroví, potírání moučníků apod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!