Zapečené boloňské špagety recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
2 ks cibule
100 g rajčatový protlak
1 balení špagety
2 dl červené víno
400 g bílý jogurt
500 g mleté maso
30 dkg tvrdý sýr
podle chuti
sůl
oregano
mletá sladká paprika
mletý černý pepř
podle potřeby
sádlo

Postup přípravy receptu

  1. Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky a česnek prolisujeme.

  2. Na pánvi rozpustíme sádlo, cibuli osmahneme a přidáme mleté maso, které osolíme, opepříme, přidáme oregano a prolisovaný česnek. Mleté maso osmahneme, poté podlijeme červeným vínem a necháme dusit asi 5 - 10 minut. Nakonec přidáme rajčatový protlak a máme směs hotovou.

  3. Špagety uvaříme podle návodu na obalu. Uvařené špagety slijeme a vmícháme do nich masovou směs, vložíme do zapékací mísy, navrch dáme jogurt a posypeme strouhaným sýrem.

  4. Boloňské špagety zapékáme v troubě asi 30 minut na 180 °C.

  5. Zapečené boloňské špagety ihned podáváme k obědu nebo večeři.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!