Středočeská vaječná pomazánka recept

Apetit Recepty pomazánky

Suroviny na recept

3 špetky sůl
4 ks vejce
50 g máslo
1 kelímek bílý jogurt
1 ks tavený sýr
2 špetky mletá sladká paprika
1 lžíce sladký kečup

Postup přípravy receptu

  1. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a oddělíme žloutky od bílků tak, že bílek dokola jemně nařízneme a sloupneme

  2. Žloutky dáme do misky, rozmačkáme a následně přidáme máslo a kečup. Přidáme bílý jogurt a mletou papriku. Pro jemnější chuť je možno přidat jeden trojúhelníček taveného sýru. Na závěr nasekáme najemno bílky a přidáme do misky. Vše důkladně promícháme a vaječnou pomazánku podle chuti osolíme

  3. Středočeská vaječná pomazánka se maže na chléb, toast nebo veku. Možno ozdobit půlkou vejce, pažitkou nebo plátkem citronu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!