Středočeská vaječná pomazánka recept
Apetit Recepty pomazánkySuroviny na recept
- 3 špetky sůl 4 ks vejce 50 g máslo 1 kelímek bílý jogurt 1 ks tavený sýr 2 špetky mletá sladká paprika 1 lžíce sladký kečup
Postup Středočeská vaječná pomazánka
Postup přípravy receptu
-
Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a oddělíme žloutky od bílků tak, že bílek dokola jemně nařízneme a sloupneme
Žloutky dáme do misky, rozmačkáme a následně přidáme máslo a kečup. Přidáme bílý jogurt a mletou papriku. Pro jemnější chuť je možno přidat jeden trojúhelníček taveného sýru. Na závěr nasekáme najemno bílky a přidáme do misky. Vše důkladně promícháme a vaječnou pomazánku podle chuti osolíme
Středočeská vaječná pomazánka se maže na chléb, toast nebo veku. Možno ozdobit půlkou vejce, pažitkou nebo plátkem citronu.