Zapečená skopová žebírka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
česnek
sůl
600 g brambory
cibule
celer
petržel
libeček
pepř
zelená petrželka
1 kg skopová žebírka
Postup Zapečená skopová žebírka recept
Postup přípravy receptu
-
Žebírka posekáme a napolo uvaříme v osolené vodě s cibulí, petrželí, celerem a libečkem. Brambory a cibuli nakrájíme na kolečka.
Do hrnce vložíme vrstvu brambor a cibule, opepříme, posypeme drobně nasekanou zelenou petrželkou. Na tuto vrstvu vložíme žebírka, osolíme, potřeme jemně utřeným česnekem a klademe další vrstvu brambor a cibule.
Pokračujeme stejným způsobem, až spotřebujeme všechny suroviny. Měli byste skončit vrstvou brambor s cibulí.
Zalijeme vývarem (kdo má rád, může zalít i smetanou) a dusíme pod pokličkou v troubě. Před dokončemím pokličku sejmeme a směs dopečeme bez ní.