Vanilkovo-tvarohové cupcakes recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

0,5 lžiček sůl
3 ks vejce
200 g máslo
110 g máslo
450 ml mléko
60 ml mléko
100 g hladká mouka
2 lžičky citronová kůra
100 g polohrubá mouka
1 - 2 lžičky citronová šťáva
1,5 lžička kypřící prášek do pečiva
1 ks vanilkový lusk
3 - 4 kapky vanilkový extrakt
0,5 balení polotučný tvaroh
0,75 balení polotučný tvaroh
100 g třtinový cukr
130 g třtinový cukr
2 balení vanilkový pudinkový prášek

Postup přípravy receptu

  1. Na krém uvaříme pudink s mlékem a za stálého míchání ho vychladíme. Poté vyšleháme máslo s cukrem a vmícháme pudink s tvarohem. Přidáme vanilkový extrakt, citronovou šťávu a vyšleháme. Krém necháme vychladit několik minut v lednici. Krém můžeme obarvit potravinářským barvivem

  2. Máslo nebo tuk na pečení vyšleháme s cukrem a přidáváme po troškách ostatní ingredience - hladkou a polohrubou mouku, prášek do pečiva, sůl, strouhanou citronovou kůru, vanilkový lusk, tvaroh, vejce a mléko. Vše vyšleháme mixérem

  3. Formičky na cupcakes plníme do 3/4 a pečeme asi 30 minut v troubě na 175 °C

  4. Vanilkovo-tvarohové cupcakes ozdobíme vanilkovým krémem, ovocem, čokoládovými hoblinkami nebo kokosem a podáváme jako výborný zákusek.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!