Vanilkovo-tvarohové cupcakes recept
Apetit Recepty dezertySuroviny na recept
- 0,5 lžiček sůl 3 ks vejce 200 g máslo 110 g máslo 450 ml mléko 60 ml mléko 100 g hladká mouka 2 lžičky citronová kůra 100 g polohrubá mouka 1 - 2 lžičky citronová šťáva 1,5 lžička kypřící prášek do pečiva 1 ks vanilkový lusk 3 - 4 kapky vanilkový extrakt 0,5 balení polotučný tvaroh 0,75 balení polotučný tvaroh 100 g třtinový cukr 130 g třtinový cukr 2 balení vanilkový pudinkový prášek
Postup Vanilkovo-tvarohové cupcakes
Postup přípravy receptu
-
Na krém uvaříme pudink s mlékem a za stálého míchání ho vychladíme. Poté vyšleháme máslo s cukrem a vmícháme pudink s tvarohem. Přidáme vanilkový extrakt, citronovou šťávu a vyšleháme. Krém necháme vychladit několik minut v lednici. Krém můžeme obarvit potravinářským barvivem
Máslo nebo tuk na pečení vyšleháme s cukrem a přidáváme po troškách ostatní ingredience - hladkou a polohrubou mouku, prášek do pečiva, sůl, strouhanou citronovou kůru, vanilkový lusk, tvaroh, vejce a mléko. Vše vyšleháme mixérem
Formičky na cupcakes plníme do 3/4 a pečeme asi 30 minut v troubě na 175 °C
Vanilkovo-tvarohové cupcakes ozdobíme vanilkovým krémem, ovocem, čokoládovými hoblinkami nebo kokosem a podáváme jako výborný zákusek.