Zapečená krkovice s lečem a sýrem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

20 dkg šunka
20 dkg eidam
4 plátky vepřová krkovice
20 dkg anglická slanina plátky
1 sklenice zeleninové lečo
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Do zapékací misky rozložíme mírně naklepané plátky vykostěné, osolené a opepřené krkovice. Na každého strávníka jeden plátek.

  2. Na plátky masa rozložíme plátky šunky a na ně ještě plátky anglické slaniny. Vše zalijeme zeleninovým lečem. Krkovici s lečem zapékáme v troubě při 180 °C asi 50 minut, podle tloušťky krkovice. Zapékací misku před vložením do trouby přikrývám víkem a po půl hodině odkryji. Zapečenou krkovici s lečem a sýrem vyjmeme z trouby a poklademe plátkovým sýrem a dáme ještě asi na 10 minut do trouby, aby sýr mírně zezlátl.

  3. Zapečenou krkovici s lečem a sýrem podáváme s vařenými brambory. Brambory přelijeme vypečenou šťávou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!