Vepřové kostky s křenovou omáčkou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 lžíce cukr
olej
sůl
250 ml vývar
2 lžičky máslo
1 ks cibule
hladká mouka
2 lžíce citronová šťáva
600 g vepřová kýta
mletý černý pepř
200 ml smetana na vaření
3 - 4 lžíce čerstvý křen

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou kýtu omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky, které osolíme a opepříme. Oloupanou cibuli nakrájíme na drobné kostičky. Oloupaný křen jemně nastrouháme. Z másla utvoříme malé kuličky, které obalíme v mouce a uchováme v chladu

  2. Na oleji necháme zpěnit cibulku, na které orestujeme kostky masa. Pak maso podlijeme vývarem a zakryté zvolna udusíme doměkka. Omáčku zahustíme obalenými kousky másla a přidáme nastrouhaný křen. Vše krátce povaříme a zjemníme smetanou. Podle chuti omáčku přisladíme cukrem a okyselíme citronovou šťávou

  3. Vepřové maso s křenovou omáčkou rozdělíme na porce a podáváme podle vlastního výběru s knedlíkem, noky nebo opečeným bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!