Vepřové kostky s hříbky recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
0,5 hrnků olej
sůl
1 lžíce majoránka
2 ks cibule
3 hrstě hříbky
1 hrnek hladká mouka
2 lžičky mletý kmín
1,5 lžička mletý černý pepř
1 kg vepřová krkovice
1 l houbový bujon

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové kostky osolíme a okořeníme. Cibuli nakrájíme nadrobno a česnek utřeme

  2. Cibuli osmahneme dozlatova a přidáme vepřové kostky, které orestujeme zprudka ze všech stran, aby se maso pěkně zatáhlo. Zalijeme trochou vývaru a necháme dusit

  3. Až maso mírně změkne, přidáme nakrájené hříbky a necháme dusit, dokud není maso zcela křehké. K vepřovým kostkám s hříbky dolijeme zbytek vývaru, přidáme utřený česnek, dokořeníme a dosolíme, necháme chvíli povařit a poté zahustíme jíškou

  4. Vepřové kostky s hříbky podáváme s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!