Žampiony plněné zeleninovou směsí recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
3 ks rajče
0 dkg niva
3 dkg žampiony
podle potřeby
olej
strouhanka
podle chuti
čerstvá bazalka

Postup přípravy receptu

  1. Žampiony očistíme a zbavíme nožiček, které si schováme pro pozdější použití. Cibuli a žampionové nožičky nakrájíme nadrobno, rajčata na kostičky a přichystáme si pár lístečků bazalky na dochucení.

  2. Na pánvi rozehřejeme olej (mám dobrou zkušenost s olivovým), vhodíme cibuli a necháme restovat dosklovata. Poté přidáme nakrájené žampionové nožky a trochu orestujeme. Po orestování vložíme rajčata, chvíli mícháme a necháme dusit do té doby, až vznikne taková hmota, kterou nazývám omáčková směs.

  3. Do omáčkové směsi vhodíme bazalku a vypneme pod pánví plotnu. Po vmíchání bazalky rozmícháme v této směsi nivu. Nejlepší je třená niva, protože se lépe rozpouští.

  4. Následně směsí naplníme žampiony. Tip pro gurmány: Není od věci pár kousků posypat parmazánem, protože tuto směs osolí a dodá jí na pikantnosti, ale to je záležitostí chuti. Žampiony posypeme strouhankou a necháme 15 - 20 minut v troubě při teplotě 200 °C.

  5. Žampiony plněné zeleninovou směsí podáváme teplé, nejlépe s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!