Žampiony plněné zelenino-houbovou směsí recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

250 g žampiony
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
podle potřeby
60 g máslo
náplň
125 g cuketa
125 g mrkev
1 lžíce petrželová nať

Postup přípravy receptu

  1. Žampionům vylomíme nožičky a dobře je očistíme. K dobrému očištění vnitřku kloboučků použijeme kávovou lžičku. Nožičky žampionů, mrkev a cuketu nakrájíme nadrobno.

  2. Nožičky žampionů, cuketu a mrkev osmahneme na másle. Podle chuti přidáme sůl, pepř a nasekanou petrželovou nať. Směsí naplníme kloboučky žampionů a zapékáme je tak 20 minut v troubě předehřáté na 180 °C.

  3. Žampiony plněné zelenino-houbovou směsí podáváme s brambory a oblíbenou zeleninovou oblohou jako lehkou večeři, ale také jako chuťovku se zeleninovým salátem. K plněným žampionům je výborná i tatarka.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!