Žampiony plněné zelenino-houbovou směsí recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 250 g žampiony podle chuti sůl mletý černý pepř podle potřeby 60 g máslo náplň 125 g cuketa 125 g mrkev 1 lžíce petrželová nať
Postup Žampiony plněné zelenino-houbovou směsí recept
Postup přípravy receptu
-
Žampionům vylomíme nožičky a dobře je očistíme. K dobrému očištění vnitřku kloboučků použijeme kávovou lžičku. Nožičky žampionů, mrkev a cuketu nakrájíme nadrobno.
Nožičky žampionů, cuketu a mrkev osmahneme na másle. Podle chuti přidáme sůl, pepř a nasekanou petrželovou nať. Směsí naplníme kloboučky žampionů a zapékáme je tak 20 minut v troubě předehřáté na 180 °C.
Žampiony plněné zelenino-houbovou směsí podáváme s brambory a oblíbenou zeleninovou oblohou jako lehkou večeři, ale také jako chuťovku se zeleninovým salátem. K plněným žampionům je výborná i tatarka.