Šunkovo-sýrový slaný koláč recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

majonéza
olivový olej
4 ks vejce natvrdo
8 - 10 ks cherry rajčátka
koření na pizzu
150 g šunka nebo šunkový salám
jemný nebo ostrý kečup
1 balíček Vltavín (dvouplísňový sýr)
1 ks křehké těsto na koláč (rozválený plát)

Postup přípravy receptu

  1. Křehké těsto rozbalíme a vyložíme jím kulatou formu na koláč. Dno propícháme vidličkou a potřeme olivovým olejem a kečupem

  2. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a pomocí kráječe nakrájíme na plátky. Rajčátka omyjeme a nakrájíme na kolečka. Šunku nakrájíme na kostičky nebo proužky, sýr na plátky

  3. Na těsto nejprve poklademe vajíčka, rajčátka, posypeme šunkou, poklademe sýrem a okořeníme. Nakonec uděláme do "meziprostorů" mini kopečky kečupu a majonézy (na střídačku)

  4. Šunkovo-sýrový slaný koláč dáme do vyhřáté trouby asi na 170 °C a pečeme, dokud nejsou okraje těsta zlatavé a zbytek pěkně propečený

  5. Slaný koláč podáváme teplý i studený jako chuťovku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!