Okurková polévka se slaninovými toasty recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
olej
sůl
2 - 3 ks rohlík
150 g anglická slanina
citronová šťáva
3 ks jarní cibulka
2 ks salátová okurka
400 ml krémová zakysaná smetana
mletý černý pepř
1 hrst čerstvá pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Okurky omyjeme a podélně škrabkou odkrojíme několik tenkých plátků i se slupkou, které odložíme stranou na ozdobu. Zbývající část okurek oloupeme a nakrájíme na kousky. Česnek oloupeme a bílé části cibulky nasekáme nahrubo. Oloupané kousky okurek spolu s česnekem a cibulkou rozmixujeme do hladké konzistence a přendáme do mísy. Pak vmícháme zakysanou smetanu, vše ochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou a necháme v chladu asi hodinu odležet

  2. Mezitím si připravíme přílohu. Tenké plátky slaniny opečeme na pánvi dozlatova a na ubrousku necháme okapat. Na výpeku s přídavkem oleje opečeme rohlíky nebo bagetky nakrájené zešikma na plátky, opékáme je dorůžova

  3. Studenou okurkovou polévku rozdělíme na porce, posypeme nasekanou pažitkou, ozdobíme plátky okurek a podáváme s toasty a slaninou. Recept je vhodný i pro grilovací párty, kdy si toasty se slaninou připravíme na grilu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!