Žampionová omáčka s bylinkami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 dkg máslo
2 lžíce kopr
30 dkg žampiony
3 lžíce čerstvá petrželka
2 dl smetana na vaření
3 lžíce čerstvá pažitka
podle chuti
sůl
houbové koření
podle potřeby
mléko
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Žampiony (nebo jiné houby) očistíme a nastrouháme na větším struhadle nebo je nakrájíme na velmi malé kousíčky. Houby orestujeme na másle nebo oleji. Osolíme, lehce podlijeme, zahustíme moukou rozmíchanou ve smetaně a provaříme. Omáčku podle potřeby zředíme mlékem.

  2. V závěru přidáme do omáčky bylinky - nasekanou pažitku, kopr a petrželku. Můžeme dochutit houbovým kořením.

  3. Žampionová omáčka s bylinkami je výborná s těstovinou či knedlíky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!