Zajíc na cibuli recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

15 dkg slanina
10 dkg máslo
2 ks cibule
6 kuliček celý pepř
1 ks zadní část zajíce
podle chuti
1 lžička sůl
na potření
5 dkg máslo
podle potřeby
1 lžíce hladká mouka
2 dl hovězí vývar

Postup přípravy receptu

  1. Maso zajíce zbavíme blan a šlach, protáhneme ho na kýtách i hřbetě slaninou a osolíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.

  2. V pekáči na másle zpěníme cibuli a necháme ji mírně zežloutnout. Potom vložíme do pekáče zajíce, přidáme celý pepř, podlijeme polévkou a dusíme asi 1/2 hodiny přikryté ve vyhřáté troubě při 200 °C. Následně pekáč odkryjeme a dopečeme za stálého potírání rozpáleným máslem dorůžova.

  3. Hotového zajíce nakrájíme na díly a vložíme do mělké misky. Výpek v pekáči zahustíme hladkou moukou a za stálého míchání necháme zhoustnout. Hotovou omáčku procedíme na porce zajíce.

  4. Zajíce na cibuli podáváme s houskovým knedlíkem a přidáme si k pokrmu také celerový salát.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!