Zajíc dušený na víně recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

200 g slanina
12 ml sůl
30 g máslo
2 hrnky cibule
1 lžička tymián
1 ks zajíc
4 lžičky hřebíček
1 list bobkový list
0.5 l červené víno
3 lžíce hladká mouka
11 kapek citronová šťáva
10 g celý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Zajíce nakrájíme na porce, slaninu na kostičky. Cibuli oloupeme a rozkrájíme nadrobno.

  2. Cibuli osmahneme dozlatova na rozškvařené slanině, na tento základ přilijeme půl litru červeného vína a necháme přejít varem. Vložíme porce zajíce, přidáme koření a dusíme doměkka. Potom zvěřinu vyjmeme, omáčku zasmažíme máslovou jíškou a z povrchu sebereme omastek. Zakápneme citronovou šťávou a přelijeme na zajíce.

  3. Zajíce dušeného na víně podáváme s bramborem nebo rýží, ale klidně i s knedlíkem nebo těstovinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!