Zaječí závitky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 lžíce olej
sůl
1 hlávka kapusta
3 lžíce škrob
mletý pepř
3 lžíce smetana ke šlehání
250 ml vývar z kostky
150 g míchané mleté maso
2 lžičky sušený rozmarýn
130 ml růžové víno
100 g uzený špek
370 ml brusinky ve šťávě
4 ks zaječí filety

Postup přípravy receptu

  1. Kapustu očistíme, omyjeme a odtrhneme 8 velkých listů. Ve vařící osolené vodě je spaříme po dobu 5 - 8 minut. Zaječí filety, porce po 125 g, mezitím omyjeme a osušíme.

  2. Na pánvi rozpálíme olej a filety v něm z obou stran asi 2 minuty pečeme. Pak je ochutíme solí, pepřem a vyndáme. Tuk z pečení odlijeme stranou. Mleté maso smícháme se smetanou a ochutíme solí a pepřem. Zbylou kapustu rozčtvrtíme, odstraníme košťál a poté ji nakrájíme na tenké proužky. Velká žebra uprostřed listů kapusty rozkrojíme na plocho.

  3. Pak si připravíme závitky. Dva listy položíme přes sebe tak, aby se na spoje překrývaly. Mleté maso poté natřeme na listy a nahoru položíme plátek špeku. Úplně navrch umístíme zaječí filety. Okraje listů přehneme přes maso a pevně zavinuté je omotáme režnou nití. Zaječí závitky opečeme v horkém tuku dozlatova.

  4. Mezitím také necháme okapat brusinky a šťávu zachytíme. Hotové zaječí závitky polijeme 125 ml brusinkové šťávy, vínem, bujonem a uvedeme do varu. Za stálého míchání ochutíme omáčku solí a pepřem.

  5. Zaječí závitky jsou vynikající s noky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!