Zabijačková polévka z jitrnicového a jelítkového prejtu recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
1 l vroucí voda
15 dkg jitrnicový prejt
15 dkg jelítkový prejt
podle chuti
sůl
majoránka
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Oba prejty nakrájíme na kostičky a vložíme do vroucí vody. Ihned přidáme majoránku, sůl, pepř a utřený česnek. Polévku vaříme, dokud se prejty nerozpustí. Prejty můžeme nahradit jitrnicí a jelitem.

  2. Před koncem varu ochutnáme a podle chuti ještě polévku případně přisolíme a přidáme pepř.

  3. Zabijačková polévka z jitrnicového a jelítkového prejtu nejlépe chutná s čerstvým chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!