Western maso s bramborem a fazolkami se slaninou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
sůl
40 dkg brambory
kmín
pepř
30 dkg anglická slanina
1/2 balíčku mražené fazolky
1 balíček western koření (grilovací)
2 ks kuřecí stehno nebo vepřový plátek
1 sklenka studená voda na podlití
čerstvá nebo sterilovaná zelenina

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve maso (kuřecí či vepřové) omyjeme, poklepeme, trochu osolíme a posypeme western kořením (či grilovacím). Takto připravené maso vložíme do zapékací mísy, podlijeme trochou vody a dáme péct do trouby při 200 °C, dokud maso nezměkne

  2. Mezitím si oloupeme brambory, osolíme, okmínujeme a dáme vařit

  3. Fazolky se slaninou připravíme následovně: Anglickou slaninu si osmažíme na hlubší pánvičce a poté přidáme zmražené fazolky. Trochu osolíme a opepříme (podle chuti). Fazolky změknou a dostanou nádech od slaniny

  4. Nakonec dáme na talíř brambory, fazolky se slaninou, masíčko a dozdobíme zeleninou podle chuti. Přeji vám všem dobrou chuť!


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!