Wafle se zakysanou smetanou recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

1 špetka sůl
3 ks vejce
80 g máslo
4 lžíce cukr moučka
130 g hladká mouka
60 ml plnotučné mléko
120 g zakysaná smetana 20%

Postup přípravy receptu

  1. Vejce použijeme opravdu velká. V misce s kulatým dnem šleháme vejce ručním šlehačem asi tak minutu a pěna je na světě

  2. Pěnu přidáváme na třetiny střídavě s hladkou moukou k rozetřenému nebo rozšlehanému velmi změklému máslu s cukrem. Pak ručně vmícháme smetanu, špetku soli a zředíme mlékem. Těsto má být táhlé a hlavně bez hrudek

  3. Těsto na wafle je hotové a můžeme je začít péct ve waflovači

  4. Wafle se zakysanou smetanou podáváme podle chuti s různými sladkými náplněmi.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!