Omáčka s krůtím masem recept
Apetit Recepty omáčkySuroviny na recept
- olej sůl 1 ks citron 3 ks pórek 50 g kapary 2 svazky bazalka 1/2 l bílé víno mletý pepř 2 svazky čerstvá petrželka 1 kg krůtí prsa
Postup Omáčka s krůtím masem
Postup přípravy receptu
-
Krůtí maso očistíme, nakrájíme na kousky a odložíme stranou. Pórek očistíme a nakrájíme na tenká kolečka, čerstvé bylinky nasekáme. Citron dobře omyjeme a nastrouháme z něj kůru. Poté plod citronu vymačkáme
Maso vsypeme na pánev a opékáme na oleji tak dlouho, až se začne rozpadat, osolíme, opepříme, přidáme pórek a opékáme. Zalijeme vínem, přidáme bylinky, citronovou šťávu i kůru a kapary. Omáčku s krůtím masem povaříme asi 10 minut pod pokličkou a podáváme
Omáčka s krůtím masem a kapary se báječně hodí na těstoviny
Foto: Shutterstock.com