Omáčka s krůtím masem recept

Apetit Recepty omáčky

Suroviny na recept

olej
sůl
1 ks citron
3 ks pórek
50 g kapary
2 svazky bazalka
1/2 l bílé víno
mletý pepř
2 svazky čerstvá petrželka
1 kg krůtí prsa

Postup přípravy receptu

  1. Krůtí maso očistíme, nakrájíme na kousky a odložíme stranou. Pórek očistíme a nakrájíme na tenká kolečka, čerstvé bylinky nasekáme. Citron dobře omyjeme a nastrouháme z něj kůru. Poté plod citronu vymačkáme

  2. Maso vsypeme na pánev a opékáme na oleji tak dlouho, až se začne rozpadat, osolíme, opepříme, přidáme pórek a opékáme. Zalijeme vínem, přidáme bylinky, citronovou šťávu i kůru a kapary. Omáčku s krůtím masem povaříme asi 10 minut pod pokličkou a podáváme

  3. Omáčka s krůtím masem a kapary se báječně hodí na těstoviny

  4. Foto: Shutterstock.com


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!