Vývar z kořenové zeleniny recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
1 ks cibule
0.5 celer
2 l voda
2 ks mrkev
2 ks petržel
podle chuti
sůl
mletý pepř
celerová nať
čerstvá petrželová nať

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli a česnek oloupeme, kořenovou zeleninu očistíme a omytou celerovou nať svážeme nití do kytičky. Vše vložíme do studené vody a zvolna asi 30 - 45 minut vaříme. Čas varu je dán velikostí použité zeleniny.

  2. Vývar scedíme, dochutíme pepřem a případně dosolíme. Přidáme drobně nasekanou petrželku a můžeme do něj vrátit trochu uvařené kořenové zeleniny pokrájené na kostičky.

  3. V hotovém vývaru z kořenové zeleniny uvaříme zvolenou vložku a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!