Vodní špačci recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
5 ks brambory
500 ml mléko
2 ks cibule
3 - 4 lžíce škrob
1 špetka mletý bílý pepř
3 - 4 lžíce polohrubá mouka
sádlo na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme, nastrouháme, z domácích slijeme vodu, z kupovaných nebývá co slít. Zasypeme moukou, škrobem a promícháme

  2. Z těsta netuhé konzistence lžící tvoříme špačky (noky) do vroucí osolené vody, vaříme 10 minut, odstavíme, necháme dojít

  3. Nahřejeme pánev, vymažeme sádlem a téměř nasucho restujeme dozlatova nasekanou cibuli. (Šetřící varianta, pro ty co nehlídají tuk, sádlo či olej dle chuti.) Zlatou cibuli zalijeme mlékem, okořeníme solí, bílým pepřem, provaříme, stačí pár minut. Vzniklý sosík má být něco mezi omáčkou a šťávou

  4. Scedíme špačky, přidáme do pánve a dobře promícháme, obalíme v sosíku a můžeme podávat

  5. Vodní špačci chutí připomínají chlupaté knedlíky, lze je použít jako přílohu k jiným pokrmům.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!