Vývar z krůtích krků recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
1 lžička sůl
1 ks cibule
1 ks celer
2 ks mrkev
2 ks petržel
nudle
6 kuliček nové koření
polévkové koření
čerstvé bylinky
6 kuliček celý černý pepř
2 ks krůtí krk

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnce si dáme asi 1,5 l studené vody. Vložíme do něj krůtí krky a očištěnou celou zeleninu (mrkev, petržel, menší celer, oloupaný česnek, cibuli - neoloupanou, ale čistou), koření, sůl a přivedeme k varu. Poté stáhneme oheň a necháme táhnout asi 90 minut. Voda nesmí vřít, jen se zlehka vařit. Mezitím si v dalším hrnci uvaříme nudle podle návodu na balení

  2. Uvařenou zeleninu vyndáme a nakrájíme na kousky. Z krků obereme maso a také ho nakrájíme. Vývar scedíme a dochutíme ještě solí, popřípadě přidáme trochu polévkového koření. Do hotového vývaru vrátíme pokrájenou zeleninu, maso a přidáme nudle, které jsme uvařili zvlášť. Nudle ve vývaru nevaříme, aby se nezakalil

  3. Vývar z krůtích krků na talíři posypeme nasekanými bylinkami a podáváme na stůl.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!