Výtečná omáčka na špagety recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
1 ks vejce
30 g strouhaný parmazán
100 g anglická slanina vcelku
2 ks malý rajský protlak
200 g kečup Napoli
podle potřeby
voda
hladká mouka
podle chuti
sušená bazalka

Postup přípravy receptu

  1. Na másle orestujeme slaninu nakrájenou na kostičky, přidáme protlak a kečup Napoli (bylinkový - můžeme použít i obyčejný). Přidáme rozkvedlané vajíčko a stále mícháme. Vmícháme oloupaný a rozmačkaný česnek. Přisypeme nastrouhaný parmazán, sušenou bazalku a trochu vody. Za stálého míchání přivedeme omáčku k varu.

  2. Omáčku na špagety průběžně podléváme vodou a zahušťujeme hladkou moukou. Vaříme zhruba 5 - 10 minut.

  3. Výtečnou omáčku můžeme použít nejen na špagety, ale klidně i jiné těstoviny. Na závěr posypeme strouhaným sýrem a ozdobíme lístkem čerstvé bazalky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!