Výpečky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 stroužků česnek
500 g bůček
1 ks velká cibule
1 kg vepřová plec
podle potřeby
olej
podle chuti
sůl
kmín

Postup přípravy receptu

  1. Oloupanou cibuli nakrájíme nahrubo, stroužky česneku na jemné plátky a rozprostřeme obojí na dno pekáče, který jsme předtím lehce zakápli olejem.

  2. Maso a bůček omyjeme a nakrájíme na větší kousky. Hodně nasolíme, přidáme kmín a vložíme do pekáče. Přiklopíme pokličkou a pečeme zhruba 1,5 hodiny při 220 °C (podle výkonu trouby). Během pečení maso obracíme a podléváme lehce vodou. Až je maso dostatečně měkké, sundáme pokličku a pečeme, dokud maso není dozlatova opečené.

  3. Jako přílohu k výpečkům doporučuji houskový nebo bramborový knedlík a zelí.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!