Vynikající krémová bramboračka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
3 ks brambory
2 plátky celer
1 ks mrkev
podle chuti
sůl
majoránka
drcený kmín
mletý černý pepř
polévkové koření
podle potřeby
jíška

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Mrkev a celer očistíme a nastrouháme na jemném struhadle. Česnek oloupeme a prolisujeme.

  2. Nakrájené brambory, nastrouhanou mrkev a celer dáme vařit do vody. Přidáme sůl, popřípadě i polévkové koření, trochu mletého pepře a drceného kmínu. Až budou brambory měkké, tyčovým mixérem polévku dobře rozmixujeme. Nakonec přidáme do polévky majoránku a prolisovaný česnek. V případě potřeby můžeme polévku zahustit jíškou.

  3. Vynikající krémovou bramboračku podáváme na stůl jako vydatnou polévku s krajícem chleba a jiným pečivem podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!