Výborný rybízový koláč recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 špetka sůl
1 ks vejce
200 g cukr krupice
1 lžička mletá skořice
600 g hladká mouka
300 g rozpuštěné máslo
na potření
3 ks vejce
70 g cukr krupice
400 g zakysaná smetana
náplň
rybíz

Postup přípravy receptu

  1. Z mouky, cukru, skořice, soli, vejce a rozpuštěného másla uděláme rukou v míse těsto, které je trochu podobné lineckému.

  2. Asi třetinu těsta odebereme a necháme pak nahoru na moučník na drobenku.

  3. Těsto namačkáme na plech,který jsme vystlali pečícím papírem. Nahoru na těsto nalijeme směs ze zakysané smetany, vajec, cukru a na tuto potřenou buchtu nasypeme oprané kuličky rybízu. Nakonec rozdrobíme zbytek těsta jako drobenku. Výborný rybízový koláč dáme péct asi na 30 minut do trouby na 180 °C.

  4. Upečený rybízový koláč ocukrujeme mletým cukrem, nakrájíme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!