Vepřové medailonky s ovocnými špízy recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 lžíce olej
sůl
200 ml vývar
2 lžičky solamyl
1 ks cibule
1 ks pomeranč
1 ks kiwi
1 ks banán
2 lžičky kari koření
100 ml smetana ke šlehání
600 g vepřová panenka
mletý barevný pepř
4 ks jahoda

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou panenku očistíme a nakrájíme přes vlákno na medaiolonky. Zlehka je naklepeme, osolíme a opepříme. Poté je opečeme na oleji - z každé strany asi 3 minuty. Vyjmeme je z pánve a uchováme v teple

  2. Kiwi, banán a pomeranč oloupeme, jahody omyjeme. Ovoce rozkrájíme na přibližně stejně velké kousky, které napíchujeme na špejle. Ovocné špízy také rychle opečeme na pánvi a přidáme k vepřovým medailonkům

  3. Na omáčku oloupeme cibulku, nasekáme ji na drobné kostičky a osmahneme ve výpeku na pánvi společně s kari kořením. Zalijeme vývarem a zahustíme škrobovou moučkou, kterou rozmícháme v trošce vody. Omáčku zjemníme smetanou.

  4. Medailonky servírujeme se špízy a přelité omáčkou. Vhodnou přílohou jsem brambory nebo rýže

  5. Foto: Profimedia.cz


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!