Výborný ořechový korpus recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks vejce
120 g máslo
2 dl mléko
1 balíček prášek do pečiva
250 g cukr moučka
200 g hladká mouka
80 g mleté vlašské ořechy
podle potřeby
máslo na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Máslo necháme změknout a spolu s cukrem a žloutky utřeme do pěny, pak šlehačem na nejnižší stupeň šleháme 20 - 30 minut. Je to opravdu důležité, jen tak se nám korpus krásně podaří.

  2. Mezitím smícháme mouku, ořechy a prášek do pečiva, přilijeme mléko, zamícháme, přidáme utřenou směs a nakonec opatrně vmícháme tuhé ušlehané bílky.

  3. Ořechový korpus pečeme v libovolné formě, kterou jsme předtím vymazali a vysypali. Pečeme na 175 °C asi 20 minut.

  4. Těsto na tento ořechový korpus je opravdu skvělé a dorty z něj chutnají nepřekonatelně!


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!