Výborný houbový tatarák recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
1 ks cibule
1 lžíce hořčice
1-2 lžíce kečup
1 lžíce olivový olej
1-2 lžíce sojová omáčka
1 lžíce mletá sladká paprika
500 g čerstvé hřiby
podle chuti
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Půl kila čerstvých hříbků očistíme hadříkem a umeleme na masovém mlýnku nebo nasekáme na velmi jemné kousky. Hříbky podusíme do změknutí a odpaření tekutiny.

  2. Mezitím si nakrájíme oloupanou cibuli na drobné kostičky, oloupaný česnek prolisujeme.

  3. Podušené hříbky promícháme s cibulí a česnekem, přidáme mletou sladkou papriku, hořčici, kečup, sůl a sojovou omáčku podle chuti. Pro pikantnost můžeme ještě doplnit špetkou chilli nebo nadrobno nasekanou feferonkou.

  4. Výborný houbový tatarák podáváme nejlépe na topinkách potřených česnekem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!